O zboru

Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika deluje že skoraj štiri desetletja. Pod zanesljivo roko odličnih dirigentov se je v tem obdobju v zboru izmenjalo več kot 200 pevcev, ki so odpeli nad 400 zahtevnih zborovskih skladb, s svojimi nastopi pa vedno navdušili občinstvo na številnih koncertih, pevskih tekmovanjih in gostovanjih. Redno in z velikim veseljem pa zbor tudi organizira ali se udeležuje dobrodelnih koncertov za potrebe otrok iz domačega okolja.

Člani zbora smo posebej ponosni na srebrna odličja in dve zlati plaketi z državnega tekmovanja Naša pesem v Mariboru, na drugo mesto in nagrado občinstva s tekmovanja v avstrijskem Spittalu, na zlato diplomo in prvo nagrado žirije na mednarodnem tekmovanju v nemškem mestu Mernes, na nastop v dvorani Musikvereina na Dunaju, na sodelovanje pri izvedbi scenske kantate Carmina Burana Carla Orffa na Trgu prijateljstva v Kamniku, ter na dve zlati odličji s tekmovanja Mundi Cantat v češkem Olomoucu. Cantemus je izdal zgoščenko Most, večkrat pa so ga posnele tudi domače in tuje radijske postaje.

Petindvajset pevcev sedanjega sestava pod vodstvom zborovodje Alenke Podpečan z največjimi pričakovanji stopa novim glasbenim doživetjem naproti in se že veseli novih nastopov in uspehov.

Tonska vaja pred božičnim koncertom v Kamniku, 25. december 2014  (Foto: Ana Pogačar)

Vaje so vsak ponedeljek od 19.15 do 22.30 v dvorani Glasbene šole Kamnik.

Nove pevke in pevci ste vedno dobrodošli in prisrčno vabljeni!

KONTAKT:

MePZ Cantemus
Kajuhova 11, 1241 Kamnik

davčna št.: 19300689
št. transakcijskega računa: SI56 6100 0001 0253 053
Nismo davčni zavezanec.

Več informacij: http://www.facebook.com/MePZCantemus

Powered by SmugMug Owner Log In