Letošnji 16. april je bil čudovit, sončen dan in Cantemusova celodnevna vaja je bila edino, kar je nekatere člane zbora sploh lahko zadržalo med štirimi stenami. Na srečo ima Vremšakova dvorana Glasbene šole Kamnik velika okna, ki gledajo proti Špici in Staremu gradu, in če je kateremu izmed pevcev potrebna velika injekcija liričnih občutkov, se lahko njegovo ali njeno srce napaja ob pogledu na tamkaj rastoče šumeče gozdove.

Časa za pretirano poezijo pa ni bilo. Intenzivna vaja je bila namenjena intenzivnim pripravam na tekmovanje v češkem Olomoucu, kamor se Cantemus odpravlja v začetku junija. Olomouc je starodavno mesto, prestolnica historične Moravske, kraj bogate zgodovinske in kulturne dediščine; kakšen bas in tenor iz zbora pa gotovo računa tudi na bogato tradicijo češkega piva, ki se toči po starodavnih pivnicah, potem ko je intelektualno delo opravljeno in umetnikova duša potešena. A v soboto so bili basi in tenorji, pa tudi ženski del zbora, še daleč od tega. V rokah so držali debele mape z notami, ki so vsebovale program za dva vsebinska sklopa tekmovanja, na srečo pa Vremšakova dvorana vsebuje tudi notna stojala, ki so prenekatero altistko že rešila, da se ji ni zaskočila desna rama.

Debele mape pa so kmalu postale odveč, kajti

a) Cantemus poje na pamet (tudi, če se soprani in tenorji nesrečno spogledujejo).

b) Cantemus v svoj nastop vključi demonično koreografijo (morda basi godrnjajo, ampak itak sedijo zadaj in nihče jih ne vidi).

S trdim delom smo bili tako zadovoljni, da smo si privoščili večcelinsko pavzo na soncu, tekom katere smo se poslikali. Slike so prečudovite in ustrezajo vsem renesančnim lepotnim idealom. Prav vsak izmed nas, celo alti, bi lahko poziral samemu Botticelliju.

Resno, kliknite na fotke in si oglejte galerijo. Uživajte v lepoti.

Ploden dan se je zaključil v Šmarci, kjer smo v pestri družbi številnih nastopajočih sodelovali na dobrodelnem koncertu, kjer so se zbirala sredstva za gibalno ovirane otroke.


Meta Osredkar

Powered by SmugMug Owner Log In