V nekaj dneh smo se kamniškim poslušalcem s svojim novim dirigentom Urbanom Tozonom predstavili kar dvakrat. Ponudili smo jim izbor božičnih pesmi. Medtem ko se je koncerta, ki je potekal v okviru prireditve "Kamnik. Decembra. Čas veselja" v petek, 21. decembra 2012, udeležilo le malo poslušalcev, če ne štejemo tistih, ki so med koncertom drsali na sosednji ledeni ploskvi, se je tradicionalnega božičnega koncerta, ki smo ga izvedli v frančiškanski cerkvi v Kamniku v torek, 25. decembra 2012, udeležilo tako število poslušalcev, da so morali nekateri med koncertom stati.

Untitled photo

Po maši, ki smo jo začeli z za to priložnostjo kar himnično Grubarjevo Sveto nočjo in jo nato spremljali s petjem in orglami s kora, smo nadaljevali s samostojnim koncertom pred oltarjem. Peli smo gregorijanski koral Puer natus est, kar v slovenščini pomeni Dete je rojeno. Sledili sta Ubi caritas (Kjer je dobrota) Mauricea Durufleja in Du bist’s, dem Ruhm und Ehre gebühret (Tebi pripadata slava in čast) Josepha Haydna. Nadaljevali smo z venčkom božičnih pesmi, ki so ga sestavljale angleška ljudska v priredbi T. Greatorexa Hitite kristjani, Božji nam je rojen Sin Ivana Zupana, Rajske strune Valentina Štolcerja in Glej, zvezdice božje Leopolda Belarja.

Zaključili smo z dvema skladbama Johna Rutterja: Marijina uspavanka in Božična noč ter s pesmijo W. H. Neidlingerja Kraljev rojstni dan v priredbi K. Jovta. Po zahvali bratom frančiškanom za gostovanje v njihovem hramu in po željah , ki smo jih izrekli našim zvestim poslušalcem, smo dodali še Beli božič I. Berlina in si zaželeli, da bi bil ob snidenju prihodnje leto božič res bel.


Več slik najdete tukaj:
http://www.kamnican.si/mepz-cantemus-polepsal-bozicni-vecer-s-koncertom-bozicnih-pesmi/
http://www.kamnican.si/mesani-pevski-zbor-cantemus-na-prireditvi-kamnik-decembra-cas-veselja/

Powered by SmugMug Owner Log In